StemWijzer

Design en realisatie StemWijzer.nl

De StemWijzer wordt niet alleen op landelijk niveau, maar ook in diverse gemeentes ingezet voor de gemeentelijke verkiezingen. Voor Amsterdam werd daarnaast een KandidatenWijzer gebouwd voor de diverse gebiedscommissies, die ook op 21 maart 2018 worden gekozen.

De StemWijzer is dé tool waarmee u uw politieke voorkeur test. Wij hopen dat de miljoenen gebruikers veel plezier gaan beleven aan deze StemWijzer.

  • Development
  • Gebruikersonderzoek
  • responsive
  • ui design
  • webdesign

De verkiezingen komen eraan. De partij campagnes zijn in volle gang. U wordt de komende maanden overladen met berichten, beloftes en meningen. Wie kiest u? En als u al een keuze hebt gemaakt: weet u zeker dat die partij uw mening deelt?

Op 6 februari 2017 was de officiële lancering van de StemWijzer. De komende maanden testen er miljoenen Nederlanders hun politieke voorkeur via de StemWijzer om vervolgens op 15 maart 2017 hun stem uit te brengen. Op wie gaat u stemmen?

Design en realisatie StemWijzer.nl

De maanden voor de verkiezingen van 2017 stonden bij Slik in het teken van het ontwerpen, onderzoeken en bouwen van de nieuwe StemWijzer. Het resultaat: een vernieuwde StemWijzer die op verschillende beeldformaten, voor iedere Nederlander, een perfecte user experience neerzet. De StemWijzer is nu zo ingericht dat u makkelijker uw mening vergelijkt met die van de partijen. Daardoor ontdekt u niet alleen welke partij bij u past, maar ook waaróm. De StemWijzer wordt niet alleen op landelijk niveau, maar ook in diverse gemeentes ingezet voor de gemeentelijke verkiezingen

30 stellingen, 3 antwoordopties

U test uw politieke voorkeur aan de hand van 30 stellingen met 3 antwoordmogelijkheden.

Uw politieke voorkeur

Het resultaat: een overzicht met de partijen waarmee uw mening het best overeen komt.

Werkt op alle schermgroottes

De StemWijzer is responsive en schaalt mee met de grootte van uw beeldscherm.

Met daarbij de volgende mogelijkheden:

Belangrijkheid onderwerpen aangeven

U krijgt de mogelijkheid aan te geven welke onderwerpen u extra belangrijk vindt. Dit wordt meegewogen in het resultaat.
---

Welke partijen neemt u mee in het resultaat?

U krijgt de mogelijkheid aan te geven welke partijen u mee wil nemen in het resultaat. Dit weegt mee in het resultaat.

Uw mening met partijen vergelijken

Vergelijk uw mening met de partijen. U bekijkt per vraag de mening van de partijen. Inclusief een toelichting.

Vergelijk uw mening met NL'ers

Bekijk hoeveel procent van de NL'ers die de StemWijzer heeft ingevuld het eens of oneens is met de stellingen.

Voortgangs- indicator

Met behulp van de voortgangsindicator krijgt u inzicht in hoever u bent met het invullen van de StemWijzer.

Heeft u een visuele beperking?

Dan is het mogelijk om de toegankelijke versie voor mensen met een visuele beperking te gebruiken.

Start de StemWijzer
Het succes van de StemWijzer is mede te danken aan de iteratieve aanpak met tussentijdse gebruikersonderzoeken én een betrokken opdrachtgever.

Iteratieve projectaanpak met gebruikersonderzoek

Bij Slik prefereren we een iteratieve projectaanpak met tussentijdse gebruikersonderzoeken bij ieder project. Daarbij is de betrokkenheid van de opdrachtgever van net zo groot belang als onze input – de samenwerking was voor de Stemwijzer bijzonder goed, en dat merk je direct in het eindresultaat.

Onze aanpak geeft ons de mogelijkheid om nieuwe inzichten – die we valideren met behulp van gebruikersonderzoeken – te verwerken en het eindproduct in fases te optimaliseren. Tijdens de ontwikkeling van de StemWijzer hebben we in enkele sessies de onderzoekspersonen uitgebreid opdrachten laten uitvoeren. Het was daarbij van belang dat de doelgroep – heel Nederland – zo breed mogelijk werd ‘getest’ én de opdrachtgever bij de onderzoeken aanwezig was.

De inzichten die we hebben opgedaan hebben beiden – Slik én ProDemos – de ogen geopend. Daar waar we de eerste ontwerpen op basis van vooronderzoek, aannames en gut feeling waren uitgewerkt, hebben we tijdens de onderzoeken geweldige inzichten gekregen die mede verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat. Een eindresultaat waar iedere Nederlander – van elke leeftijd – goed mee overweg kan.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We hebben altijd zin in bijzondere projecten. We denken graag met u mee over de beste aanpak. Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of kom aanstaande donderdag naar ons inloopspreekuur van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer werk van Slik

Een website die naadloos aansluit op het onafhankelijke, professionele en deskundige karakter van de commissie. CMMBO: een commissie die is samengesteld door de Minister van OCW en staatssecretaris van EZ.

Bekijk project